Sticla

Sticla - Izolare termica

Izolarea termică performantă este esenţială în domeniul construcţiilor pentru a asigura cerinţele energetice în clădiri. Aceasta asigură un cost de încălzire scăzut în timpul iernii. In comparaţie cu alte materiale de construcţie, geamul termoizolant de ultimă generaţie conferă izolare termică excelentă şi control solar, combinate cu o transparenţă ridicată chiar şi în aplicaţii rezidenţiale.

izolare termica

STICLA - IZOLARE TERMICA - GAMA VITRAJE

Gama de geamuri termoizolante include geamuri dublu sau triplu strat de diverse grosimi, cu sticla Low-e Climaguard Premium sau Climaguard 1.0, cu distantier de aluminiu (standard) sau WARM EDGE.

Izolare termica - Gama vitraje

DISTANTIER WARM-EDGEDISTANTIER WARM-EDGE

Distantierul WARM-EDGE reprezinta o alta posibilitate de imbunatatire a performantelor termoizolante ale unui geam. Utilizarea acetuia reduce riscul de aparitie a condensului in zona periferica a geamului si imbunatateste coeficientul Uw de transmitanta termica a ferestrei.

STICLA - IZOLARE TERMICA - AVANTAJE

 • economie de energie
  reducerea semnificativa a costurilor de incalzire
  (electricitate, gaz, pacura, lemn)
 • confort sporit
  suprimarea aproape in totalitate a zonei reci din vecinatatea peretilor vitrati ce permite utilizarea maxima a spatiului
 • mai multa lumina
  posibilitatea de a monta geamuri de mari suprafete, respectand reglementarile termice in vigoare
 • protejarea mediului
  reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Sticla - Izolare fonica

Zgomotul străzii, santierul din fata usii, trenurile din zonă, mediul in care trăiti poate fi gălăgios si deranjant. Acest lucru nu este numai incomod, dar pe termen lung va poate imbolnăvi. Geamurile noastre fonoizolante combina performantele acustice excelente cu avantajele unei sticle laminate clasice. Multumita peliculei PVB Acoustic special concepute, acest tip de geam ofera o imbunatatire masurabila a coeficientului de izolare fonica. El poate fi utilizat in combinatie cu celelalte tipuri de sticle functionale pentru a va oferi combinatia perfecta de geam izolant.

STICLA - IZOLARE FONICA - GAMA VITRAJEizolare fonica

Gama de geamuri fonoizolante include geamuri dublu sau triplu strat de diverse grosimi, ce au in compozitie sticle laminate cu pelicule PVB sau ACOUSTIC PVB

Izolare fonica - Gama vitrajeIntalnirea sunetului cuobstacolul de sticla

CAT DE TARE E PREA TARE Bolile cauzate de expunerea la zgomot sunt determinate de intensitatea sunetului si durata de expunere. Nivelul maxim de zgomot admis este de 85 db pe o perioda de 8 ore. Cateva exemple de nivele de zgomot sunt enumerate mai jos:

Patru anotimpuri

patru anotimpuri
Aceasta sticla ofera un confort crescut pe tot parcursul anului. Pe parcursul primaverii sticla confort 4 anotimpuri asigura o temperatura constanta indiferent de schimbarile climatice. Pe parcursul verii ofera o temperatura constanta, chiar si in zilele caniculare astfel costurile pentru climatizare scad. Temperatura constanta se datoreaza functiei de control solar care este de doua ori mai eficienta decat un vitraj dublu obisnuit.
Sticla este obtinuta prin depuneri de emisivitate redusa care ajuta la la reflectarea radiatiilor inflarosii cu lungime de unda mare si a unei mari parti a caldurii provenite de la soare.
Depunerile sunt obtinute in vid si intr-o atmosfera controlata prin sputerizare catodică în instalaţii speciale.
Guardian ClimaGuard® Solar filtrează diferitele lungimi de undă ale radiaţiei solare, în mod preponderent pe cele infrarosii, care altfel ar încălzi interiorul clădirii. Acestea sunt reflectate, permiţând în acelasi timp, luminii naturale să pătrundă practic fără restricţii

Sticla de siguranta

Sticla de siguranta
Arhitectura de azi este de neconceput fara sticla ca material de constructie. Cladirile moderne inundate de lumina naturala necesita o sticla cu proprietati speciale.
Sticla laminata combina intr-o singura foaie de geam, identica ca aspect cu o sticla obisnuita, diferite functii necesare vitrajelor moderne. Acest produs asigura siguranta persoanelor si securitatea cladirilor impotriva diverselor pericole.
Gama de geamuri de siguranta cuprinde combinatii de sticle laminate de diferite grosimi cu una sau mai multe randuri de folie PVB (polivinil butiral) ce determina clasa de siguranta a geamului. Cele mai utilizate tipuri de sticla laminata sunt definite in tabelul de mai jos:
Sticla siguranta - Gama vitrajeSticla siguranta
Standardul european DIN EN 356 - rezistenta impotriva atacurilor clasifica sticlele in functie de rezistenta lor la atacurile manuale.
Geamul este supus unui impact cu o bila de otel in greutate de 4.11 kg ce este lasata sa cada de la diferite inaltimi. Clasa de rezistenta a sticlelor se determina conform tabelului de mai jos:
Sticla siguranta - Gama vitraje

AVANTAJE

avantaje sticla de siguranta

Sticla control solar

Sticla control solarSticla cu control solar se utilizează în scopul de a creea interioare cât mai confortabile, diminuand considerabil efectul de seră. Astfel se reduc dimensiunile sistemelor de climatizare, deci implicit costurile pentru răcirea încăperilor.
In functie de gradul de insorire, de orientarea si suprafata ce trebuie vitrata, utilizatorul va opta pentru cel mai bun compromis intre transmisia luminoasa (TL) si cantitatea de caldura ce patrunde in incapere (factorul solar g).

Gama de geamuri cu control solar cuprinde o varietate de sticle cu diferite grade de protectie solara de culori diverse. Cele mai utilizate sticle sunt prezentate in tabelul de mai jos:
Sticla control solar - Gama vitraje

Sticla control solar - gama vitraje

Arhitectii si proiectantii se orienteaza deobicei spre sticle ce ofera un grad ridicat de transmisie luminoasa dar care asigura si un grad ridicat de protectie solara.
Noile tehnologii permit obtinerea unor sticle ultra-performante cu un raport intre transmisia luminoasa si factorul solar apropae de 2 (aceasta fiind fizic raportul maxim posibil).

AVANTAJE

avantaje sticla control solar

Sticla ornament

In functie de aplicatia dorita puteti alege dintr-o gama larga de sticle ornament:
transparente, translucide sau opace.
Sticla ornament crepiSticla ornament kuraSticla ornament screen
 Crepi                             Kura                                    Screen
 Sticla ornament cincila bronzeSticla ornament satinatSticla ornament kura bronze
Cincila Bronze               Satinat                                   Kura Bronze